Festival Rosnička už klepe na dveře

Svitavský hudební festival současnosti, který každým rokem láká více a více “přespolních” návštěvníků, se letos uskuteční už 24. a 25. června 2022. Vrací se tak do svého původního, předkoronového termínu. Okolí rybníku Rosnička se po dvanácté promění v přehlídku současné elektronické muziky.

Festival Rosnička 2022 uvede celkem 30 hudebních projektů převážně klubové, taneční elektroniky. Velký prostor je věnován zcela neznámým a novým jménům a tak není divu, že pohled na line-up je pro většinu lidí velkou neznámou. Právě Rosnička je pro mnohé vystupující první větší zkušeností na velkém pódiu.

Dramaturgie je postavena kolem různých fúzí techna, electra, post-club a new-clubové hudby, i čistě experimentálních umělců. K vidění ale budou i kapelové koncerty a opět si své místo obhájil i rap.
Největším písmem je na plakátu legendární tuzemské rapové duo Hugo Toxxx a James Cole pod značkou Supercrooo, polsko-německý techno projekt Morskie Oko, jehož členy jsou Olivia, Chino a Steffen Bennemann a belgicko-italští Front de Cadeaux, kteří i přes to, že hrají techno, horko-těžko překročí hranici 100bpm.

Horní index značící zahraničí účast najdeme i u post-club umělce Bungalovva z Argentiny. Ten vystoupí v unikátním společném live setu s Oliverem Torrem. Dále u zpěvačky Dani Cosmic z Belgie, techno producenta Unda z Barcelony, u Rakušanů Austrian Apparel nebo polské djky Young Majli. Ze Slovenska dorazí Isama Zing, SJ Yellow a techno punkoví Berlin Manson.

Z lokální scény do Svitav dorazí například Ethno Service, již zmíněný Oliver Torr, popová zpěvačka Aiko, pražský boyband Dukla, šéf rapového Ty Nikdy labelu Idea a mnoho dalších.

Rosnička je o bourání stereotypů a zprostředkování pohledu mimo zájem mainstreamových médií. Jste zde správně pokud máte otevřené uši, máte rádi progresivní elektronickou muziku a chcetě slyšet umělce, kteří jedou teď.

Kompletní program a více informací o letošní Rosničce naleznete na webových stránkách www.festivalrosnicka.cz nebo festivalovém Facebooku a Instagramu. Vstupenky jsou k dostání v on-line předprodejní síti smsticket.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *