Kouzelný Špilberk s Rodriguezem Jr.

V pátek 12. srpna vystoupil na brněnském Špilberku francouzský umělec a hudební mág Rodriguez Jr. Jednalo se o další z řady letních akcí na hradě a já si směle dovolím alespoň krátce, leč dle mého názoru výstižně, tento event zhodnotit.

Akce se koná pod záštitou Exit Events, potažmo Exit clubu, což, jak jsme se mnohokrát mohli přesvědčit, je již samo o sobě zárukou kvality.

Hned v samém začátku se potvrzuje velmi dobrý výběr supportujících DJs – já osobně si nedovedu představit, kdo jiný by mohl lépe tancechtivé lidičky zahřát, než Duncan Grey, tedy ten, který za celým projektem Exit Events stojí, DJ EliO, jenž má na svědomí mimo jiné design „bratra“ Exitu, tedy klubu Enter, a DJ Biodan, produkční music clubu na lodi U Bukanýra a rezident pražské Roxy.

Zahřívací kolo v podání této trojice tedy plní svůj úkol na výbornou a úderem půl deváté na stage nastupuje headliner celé akce, slovutný Rodriguez Jr., sympatický to Francouz se španělskými kořeny. Ten je, jak mi ještě před svým vystoupením prozradil, místem a prostředím hradu okouzlen a hned od první vteřiny svého setu dává všem přítomným jasně najevo, kdo je na západní kurtině pánem tohoto večera.

Technicky naprosto brilantní set plný krásných melodií, složený především z vlastní produkce oživuje hraním live na klávesy analogového syntezátoru a publikum je doslova nadšené. Olivier si hraní nesmírně užívá a jeho interakce s publikem vytváří při západu slunce na hradbách dokonalou atmosféru. Set postupně graduje až do samotného finále, kdy krátce po 22. hodině končí za bouřlivých ovací všech přítomných.

Z redakce rave.cz nás na akci bylo hned několik a myslím, že mohu mluvit za všechny z nás, když řeknu, že tato „hradní“ akce rozhodně patří mezi jedny z nejpovedenějších. Patrikovi a Ondrovi tak právem patří další velký dík za to, že dělají to, co dělají a především za to, že to dělají tak, jak to dělají. Tato akce budiž důkazem, že nemusí nutně být narváno k prasknutí a z repráků nemusí dunět ty nejtvrdší „sypačky“, aby byla akce po všech stránkách perfektní.

I když vlastně – jednu chybu měla – a to, že utekla příliš rychle ☺️

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *