Report z EXIT at the castle/w Orbith

V pátek 18. června proběhla první ze tří open air parties zaštítěná Exit clubem na nádvoří hradu Špilberk. Line up byl víc než našlapaný zvučnými jmény: Orbith, Hydrophonic, Duncan Grey, KemaTech a Arco.

Cesta na event

Úžasná: Cesta na Špilberk pro mě byla víc než náročná. Na sluníčku bylo asi tak milion stupňů a celkem mě zaskočila cesta na hrad. Měla jsem holt zkreslenou představu o tom, jak se tam dostanu. 😀

Vystoupila jsem na Šilingráku a šla kolem restaurace pod Špilberkem střemhlav kopci přede mnou. Řeknu vám, že ze spoda vypadal mnohem menší. Když jsem se vyškrábala do jednoho kopce, kouknu před sebe a vidím obrovský krpál, zakončený sérií schodů. Zhluboka jsem se nadechla a vyrazila dál. Stále jsem před očima viděla to vychlazené čepované pivo, které na mě čekalo na baru, a to mě motivovalo kopnout do vrtule a nahodit tempo. 

Když už jsem si myslela, že jsem na místě, zjistila jsem, že jsem na opačné straně hradu a tak jsem ho zvesela ještě celý obešla. Konečně jsem začala slyšet hudbu! 

Kouzelná: Je krásné, že Brno má uprostřed města hrad, jen by nemusel stát na takovém kopci. Vždycky si to říkám, když se na něj škrábu.

První dojmy

Úžasná: Jakmile jsem došla celá splavená a zadýchaná ke vstupu, na ruku jsem dostala vstupní náramek od milých pánů z ochranky a vyrazila do víru párty. 

Kouzelná: Byli to právě pánové z ochranky, na kterých můj foťák spočinul jako první. Pánům se focení zalíbilo, přece jen si vyžádaly mé fotky. Já se tomu díky na party cítila safe, přece jen mít kámoše v ochrance se hodí.

Úžasná: Velmi mile mě překvapilo, že na baru měli krom piva a míchaných drinků i čepovaného cidera. Rovnou jsem si jeden objednala a ještě víc mě potěšilo, že byl podávaný na ledu. Byla to jasná volba pro drink večera!

Když jsem se rozhlédla kolem sebe, viděla jsem všude spoustu lidí. Všichni se bavili a smáli. Nádvoří bylo z jedné půlky lemované bary, bylo zde spousta míst na sezení, stín a dostatečně velká plocha pro tanec. 

Line Up

Úžasná: Za mixem stáli zrovna KemaTech a hráli nám něco mezi housem a melodic technem. Poslouchalo se to dobře, ale bylo chvilkama poznat, že nejsou úplně sehraný. (Ze zákulisních informací ale vím, že k tomu měli i důvod…vlastně rovnou dva. Kema se dozvěděl, že hraje až někdy kolem 1 odpoledne, protože Fly onemocněl a co si budeme, pár hodin na pořádnou přípravu prostě nestačí. Druhý je i fakt, že oba pánové nehráli víc jak 9 měsíců. Takže s ohledem na podmínky odvedli skvělou práci.)

Kouzelná: Po KemaTech nastupuje Duncan Grey, jeden z majitelů a organizátorů brněnského Exit klubu. Plac se již příjemně zaplňuje. Sluníčko pomalu ustupuje a já se královsky bavím, protože potkávám strašnou spoustu známých. Některé jsem neviděla i několik let!

Úžasná: Spolu s kamarádkou Kouzelné, Laurou Kovanskou (skvělá fotografka, která fotila třeba pro Vogue), jsme se vydaly mezi tanečníky a nechaly jsme se plně ovládnout rytmickými melodiemi, které se linuly z pod rukou Duncana. Jeho set byl velmi dobře poskládaný a moc mě bavil.

Kouzelná: Po Duncanovi převzal žezlo nad parketem DJ Hydrophonic, ředitel brněnské producentské školy Elmus, a ukázal, kdo je tady boss. Dav bouřil a já se dmula pýchou, že mohu stát na jednom pódium s ním a vyfotit pár nezdařených fotek.

Hydrophonic

Úžasná: Jakmile začal Hydrophonic hrát, okamžitě jsem věděla, že se z parketu asi ještě nějakou chvilku nehnu. I publikum dalo jasně najevo, že to, co nám Petr hraje, je to pravé ořechové. Jeho set byl našlapaný energií a sám Hydrophonic na nás přenášel kvanta pozitivní energie.
V tuto chvíli už jsem dobrou hodinu Kouzelnou neviděla, ale když jsem se rozhlédla pořádně, viděla jsem, jak si vychutnává roli paparazzi a obletuje kolem DJe. 

Měla jsem tu čest a ještě před vystoupením Aleše, jsem využila možnost si s ním chvilku pokecat. Nevěřila bych, že se toho někdy dočkám a ono se to vážně dělo! 😀 

Kouzelná: A na závěr miláček brněnského publika, DJ Orbith. Vypadá už několik let pořád stejně. Pořád stejně dobře. První řada se zaplnila krásnými dívkami, hádám, že nejedny kalhotky zůstaly suché. Orbas zahrál i několik tracků od svého potomka, Dominika Gehringera. 

Úžasná: Když začalo jeho vystoupení, vzpomněla jsem si, že potřebuju na záchod. Fronta se táhla až ven a kdybych v té frontě čekala o 5 minut déle, možná už mohlo být pozdě. Záchody byly po celou dobu udržované, a v každé kabince byl toaletní papír (tohle taky není samozřejmost na každé akci 🙂

Ze záchodu jsem utíkala rovnou do kotle za Laurou. Na parketu už začínalo být těsno, ale díky bohu za ostré lokty, které mě dostaly až do první linie. Tam jsem si dupala spokojeně na místě celé vystoupení. 

Orbithův set byl naprosto dokonalý. Užila jsem si ho od začátku až do konce, ještě bych si dala i přídavek. 🙂

Orbith

Poslední dojmy

Kouzelná: Kdybych měla zmínit nějaká negativa, tak by to byl zvuk, který si myslím, že mohl být o fous lepší. Je to škoda, protože Exit je spojený se skvělým zvukem, aspoň co se klubu týče. Nebo je to možná moje rozmlsanost ze zahraničních festivalů? 

Užasná: Celá akce za mě byla velmi vydařená. Organizace skvělá, dostatečné množství barů (a alkoholu v nich), line up velmi vydařený, spousta spokojených lidí. Jen to místo je takové nešťastné… plac je obklopený ze všech stran stěnami a v některých částech nádvoří se zvuk docela mlátil.

Fotoreport z akce najdete na tomto odkazu.

Jaký zážitek jste si z eventu odnesli vy? Podělte se s námi o něj v komentu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *