Czech DJ Gathering 2022 Summer Edition

V sobotu 30. července se na Ostravsku chystá velmi zajímavý event s názvem Czech DJ Gathering 2022 s podtitulem Summer Edition, na kterém vystoupí celá řada českých DJs a producentů v čele s Petrem Leškem z česko-kanadského projektu Avenue One nebo ostravskou legendou Martinem Grednerem. Chybět nebude třeba ani brněnské trio Lukysh, Depka a Vyrys. Více informací o tomto hudebním setkání prozradí další ostravská legenda a duchovní otec této akce, Daddy Adams v následujícím rozhovoru.

Vyrys: Ahoj Vlastiku, jak se máš? Jak prožíváš léto?

Daddy Adams: Po skvělém festivalu B4L a po pohodové rodinné dovolené prožívám léto naprosto skvěle. A jsem rád, že se stále něco děje a dít bude. Tedy na vlnách taneční hudby.

To se rozhodně děje, však v polovině léta chystáte dost zajímavou akci. Co bylo vaší motivací Czech DJ Gathering 2022 uspořádat?

Už na B4L jsme se setkávali se skvělými kolegy a probírali spoustu věcí kolem hraní, hudby a života DJs vůbec. Nicméně toho času bylo fakt málo a my máme pocit, že si máme ještě hodně co říci a chceme sdílet zážitky a pocity, které nám hudba a práce DJe dává. A také se chceme navzájem s kolegy potěšit svou účastí za pultem. Vždyť sdílená radost z krásné taneční hudby je ta největší.

Kdo krom Tebe za tím vším organizačně stojí?

O ničem velkém, co se týká organizace, se nedá ani moc mluvit. Upekli jsme to tak rychle, že nebylo moc co řešit. Prvním impulsem byl dotaz Martina Grednera na mne (Daddy Adams) a Petra Leška (Avenue One), jestli by bylo možné se někde sejít, spolu si zahrát a pokecat. Takže jsme si řekli proč ne? Rozeslali jsme pár pozvánek kolegům, kteří je s radostí přijali. A tak se to již nyní nabaluje jako sněhová koule.

Co je vlastně záměrem této akce? Říkám to správně, že myšlenka této akce je hlubší než jen uspořádat venkovní akci?

Záměrem je pokud možno započít tradici setkávání se s dalšími DJi ze všech koutů země a vyměňování zkušeností. Chuť se podělit o hudební novinky, ale i o krásné tracky z dob minulých, o krásné zážitky z proběhlých akcí apod. A to vše ještě dále předat i dalším příchozím návštěvníkům.

Pro koho je tedy tato událost určená?

Akce je určena všem DJům, jejich příznivcům, kamarádům, rodinám, ale i náhodně příchozím návštěvníkům akce.

Bude tato akce nějak žánrově striktně vyhraněná nebo bude stylově rozmanitá?

Akce bude naprosto hudebně rozmanitá, jen se bude držet odvětví taneční hudby.

Jsou v plánu nějaké specialitky?

S ohledem na omezený čas akce (cca 15 hod.) je jasné, že se nebudou moci naplno všichni DJs předvést v plnohodnotném setu, takže si již nyní někteří z nich domluvili speciální společná B2B hraní. Myslím, že vzniknou neslýchané sety ve spolupráci několika DJů.

Jaké je místo konání?

Využili jsme nabídky kolegy DJe JuViho k uspořádání této akce v krásně připraveném areálu Bistro Okrouhlá, ležícím v obci Staříč u Frýdku-Místku a který je součástí tamního moderního fotbalového hřiště. Areál je přitom položen na tak krásně odlehlém místě, že nelze nikoho rušit ani hlasitou hudbou.

V kolik to celé vypukne?

Start akce je 30.7.2022 ve 12 hod. a konec ve 3 hod. Připraven je špičkový aparát, dostatek občerstvení a krásné zázemí areálu.

Podtitul nese název Summer edition. Dá se z toho tušit, že je v plánu nějaká další edice, nějaké další pokračování nebo že počítáte i s dalšími ročníky?

Budeme doufat, že se tato akce bude líbit a vznikne tak pěkná tradice společných setkání. Jestli to bude v menší či větší míře, to ukáže až čas a chuť všech zúčastněných se i nadále potkávat.

Událost na Facebooku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *