Konec brněnské éry jménem Vibe

Je to tak. Říká se, že všechno na světě jednou končí. Nastal den, kdy se definitivně uzavřou dveře jedné brněnské éry, která nesla jméno Vibe. Po 7 letech se s klubem tento víkend loučíme, dnes večer se jeho dveře otevřou návštěvníkům na rozloučenou naposledy. Až se ráno za tím posledním zaklapnou, zbydou už jen vzpomínky. Vzpomínky na nespočet mejdanů, protančených střevíců a probdělých nocí. Ale říká se taky, že za každým koncem něčeho starého čeká začátek něčeho nového. A my jsme jako jakousi pomyslnou tečku za tímto klubem udělali s jeho návštěvníky, DJs a personálem minianketu, v níž jsme se zeptali na otázku: „Jaký vibe ve vás Vibe za ta léta zanechal?“

A zde je výsledek.


Linda / návštěvník:

Vibe? Byl to můj nejoblíbenější klub.. Dá se říct takový domácký 😀 Vždycky jsme tam potkávali známé, kamarády… Byla to taková komunita a to se mi na tom moc libilo, člověk se tam cítil dobře, jako na domácí půdě. Moc mi chyběly ty časy, kdy to opravdu jelo. Takže zanechalo to ve mně spoustu dobrých a někdy i kuriózních zážitků s přáteli ❤️


Anonym / návštěvník:

Vibe: International vibe. Při organizaci parties pro erasmáky nám všichni vyšli vstříc a atmosféra byla dokonalá.


Kouzelná / návštěvník + rave.cz:

Já jsem měla tu čest navštívit Vibe poprvé loni na moje narozeniny s partičkou Portugalců, kteří mi ukázali dokonce i podzemní prostory pod Vibem. Vidět to pravé brněnské podsvětí byl super zážitek. Nejvíc se mi ale líbily zahrádky. Každopádně v Brně bude chybět. Bývaly tam dobré party.


Therry Tess / návštěvník + rave.cz:

Ve Vibu jsem za ta léta zažila spoustu  dlouhých večírků a protancovala nespočet hodin a nocí. Poznala jsem tam spoustu zajímavých lidí, které bych jinak nejspíš vůbec neměla šanci potkat.

Zažila jsem tam spoustu nezapomenutelných momentů, a to ať už v tom pozitivním, tak i v tom negativním smyslu. Ale i na ty negativní dnes již vzpomínám s úsměvem. Jsem vděčná za to, že jsem mohla být této éry součástí a děkuji za vše. Vibe se do historie clubbingu v Brně zapsal velkým písmem.


Punisher / DJ:

Dekadance vibe.


Arco / DJ:

Vibe přátelství 🙂


Rivendel / DJ:

Škoda, že Brno ztrácí tohle unikátní místo, kde jsem odehrál spoustu akcí a jsem za to vděčný. Cením si toho, že to Saddan udržel tolik let a myslím, že rozhodně je na co vzpomínat – kolik zahraničních hostů se podařilo dovézt a představit. Klub byl prostorný tak akorát (včetně vnitrobloku/zahrádky) a měl prostě vibe a ten tu teď bude chybět.


Vratislav Keprda aka GAT Elektra / DJ:

Vibe pro mě byl synonymem brněnského undergroundu. Znám samozřejmě i ostatní kluby, ale Vibe měl prostě svoje kouzlo. Nezapomenu mimo jiné třeba na vyprodané akce po Špilasu s Hoshem nebo s Joyce Muniz nebo na akci Gat Electra se saxofonistou Filipem Markesem. Ta byla opravdu super! Rád vzpomínám na akce ještě z dob začátků klubu, kdy ho vedl Saddan spolu s Andreiem, ale i na ty poslední.


Martin Kepy / DJ:

Úplně stručně… Mrzí mě, jak to dopadlo. Klubu jsem fandil.. 🙂


Ladida / DJ:

Ve Vibe klubu jsem hrála jednou a tato akce byla skvělá, je mi líto, že klub končí.


ProggyBoy / DJ:

Vibe bylo super místo, ze kterého bylo znát, jak dobrý se dá udělat undergroundovější klub a klubovky v něm měly rozhodně speciální vibe. Osobně doufám, že si prostor někdo zodpovědný převezme a udělá z toho další fajn klub se solidním programem.


Priest / DJ:

Pro mě byl Vibe vždy synonymem pro echt underground, částečně taky proto, kolik schodů musel člověk do klubu sejít 😄 Vždy jsem však oceňoval odvahu managementu vozit neotřelá jména elektronické taneční hudby.


Martin Gredner / DJ:

Vibe ve mě zanechal jen krásné vzpomínky.

Poprvé jsem si v něm díky Saddanovi zahrál v roce 2016.

Byl jsem nadšen atmosférou prostoru a reakcemi partypeople, mohhl jsem zahrát cokoliv a vše do sebe skvěle zapadlo.

Zmíněné platilo u každého vystoupení v tomhle klubu.

Speciální dík patří za možnost supportování hvězdám jako Ben Böhmer nebo Jody Wisternoff.

Nikdy nezapomenu!


Dominik Gehringer / DJ:

V první řadě bych chtěl klubu Vibe poděkovat za příležitost, kterou mi dal v začátcích mé kariéry. Odehrál jsem zde na zahrádce ve dvorním traktu svůj úplně první set. Kluci sem vozili zajímavá jména, např. Bena Böhmera, Yotta atd. a posunuli naši hudební scénu v Brně zase o kousek nahoru. Moc rád na to vzpomínám.


Dazy / DJ:

Jednoznačně pozitivní. Vzpominám na letni akce pořádané na gardenu, které byly vždycky příjemné. A na pár nekonečných večírků v klubu vždy se spoustou známých. Odchází klub, kde se odkojilo pár generací party people a je to velká škoda.


Liquidators crew / DJs:

Vibe v nás zanechal především krásné vzpomínky na letní zahrádkové d’n‘b mejdany a návštěvnicky jsme si užili několik super house jmen, které jsme jinde v Brně neměli šanci slyšet 🙂


ScHanzz / DJ:

Jajký vibe ve mně zanechal Vibe? Určitě maximálně pozitivní a plný fajn zážitků. Měl jsem tu čest tam odehrát několik večírků, vždycky to bylo super. Potkal jsem tam hromadu skvělých lidí, s některými jsem v kontaktu stále. Někdy to byla slušná divočina, ale nikdy to nebyla nuda. Vibe jsem si dost oblíbil a je škoda, že o něj Brno přijde. V hlavě mi zůstane zapsaný jako fajn místo, kam jsem se rád vracel. Takže Positive Vibes only 🙂


Hasky / DJ:

Vibe club / priestor s nevyužitym potenciálom. V klube treba vytvoriť jednotný koncept a dobrých lokálných DJs. Každopádne dobrá dramaturgia by tomu vdýchla nový život. Keď som vstúpil na hlavnu stage prvý krát, hned ma napadol dnes už neexistujúci bratislavsky klub Subclub kôli vysokej klembe a tvaru sagu. Bohužial podcenovaný zvuk aj svetlá v tomto prípade robia veľa. Pár vhodných zmien a môže sa stoho stať bašta nejakého subžánru.


Grmix / DJ:

Vibe bude mať u mňa vždy špeciálne miesto nakoľko práve vďaka nemu som sa dostal k techno a house hudbe, spoznal som neskutočné množstvo skvelých ľudí a stratil som desiatky hodín spánku. Taktiež som sa vďaka Vibu dostal k hraniu hudby, načo nikdy nezabudnem. Mrzí ma, že klub končí, ale verím, že rozlúčka s ním bude poriadny bordel a že Vibe komunita ešte nepovedala posledné slovo 😊


Jaycobb / DJ:

S Vibem jsem se setkal poprvé před asi 2 lety a jako takový mě klub nadchl. Odehrálo se v něm pár suprových večírků a i já měl tu možnost si zde párkrát zahrát a dokonce udělat i noc s produkcí house music. Daly se tam dělat i narozeninové oslavy, které jsem druhým doporučoval i sám zde pak  oslavil ty svoje 🙂 Bohužel ale vše hezké někdy končí a toto je přesně ten důkaz, že ani spousta vydařených večírků zjevně nestačí a klub se musí zavřít.


Depka / DJ:

Za mě příjemné zpestření brněnské klubové scény s dosti chaotickým managementem, aspoň takhle na něj budu vzpomínat já 🙂


Siva / DJ:

Vibe byl klub, který měl prostě svůj specifický vibe. Přivezl spoustu zajímavých jmen a odehrála se v něm spousta zajímavých večírků. Já osobně nejvíc vzpomínám na zahrádky, kde jsem si vždy skvěle zahrál, pokud se našly přehrávače 😀 zchladil se škopkem a pokecal s lidmi. R.I.P. Vibe.


Vyrys / DJ:

První slovo, které mě napadlo, je škoda. Pořád si totiž pamatuji to nadšení, když Andrei a Saddan Vibe otvírali. Bylo to v centru Brna něco nového, bylo to fresh, mělo to cool název, slibný potenciál, přiměřený hype, zajímavý program a taky jakýsi svůj vibe. Mám pocit, že když pak po nějaké době Andrei z klubu odešel, jako by část právě onoho vibu zmizela společně s ním. Nějak to fungovalo dál, ale bohužel to prázdné místo nejspíš vyplnilo bohémství, což postupně ústilo v různé zmatky, problémy a mrzení. Každopádně za celou tu dobu tam zahrálo hned několik velkých jmen, proběhla spousta parádních akcí a Vibe byl důležitou součástí brněnské klubové scény. Jako DJ si pamatuji jak ty povedené večírky v klubu nebo na pěkně situované letní zahrádce, tak i ty ne úplně povedené, teda pokud se vůbec uskutečnily. Škoda no, chodil jsem tam rád.


Leonov Bronski / DJ:

Jedna věta za všechno: don’t forget to go home 🙃


Carl W / DJ:

Vždy, když něco končí, znamená to, že něco nového může začít. Tak to, doufám, bude platit i v případě klubu Vibe. Když klub v Brně začínal, přinesl svěží vítr a během svého provozu dal šanci spoustě nových DJs. Hraní jsem si tam vždycky užil a mám na něj jen pozitivní vzpomínky.


James D / DJ:

Pocit, který ve mně nyní převládá, je smuutek. Je smutné, že se tak skvělé místo s tak velkým potenciálem může dostat do špatných rukou. Dostalo se to až do stavu, ve kterém už nebyla šance na přežití. Doufám, že se ten prostor jednou podaří znovu přivést k životu.


Upgrade / DJ:

Vibe pro mě znamená spoustu vzpomínek, nových přátelství, hromadu výzev a hlavně nekonečných večírků. Malá lekce o pomíjivosti jevů dospěla ke svému konci a nezbývá než poděkovat za všechny prožitky s tímto místem a skupinou lidí spojené.


Tomáš Ivičič / DJ:

Vibe autentickýho místa, kde se člověk cítil dobře. Takový safe place.


Flétna aka Far DeeJane / DJ:

Jako účastník party – super. Odsávání a větr z jámy na stagi top 😀

Jako hrající DJ – špatný odposlech a z toho plynoucí nedobrý pocit z hraní.

Jako garden DJ – podvečerní hraní na zahrádce jsem si moc užila,  hrálo se mi parádně 😉


ADHD / DJ a produkční klubu:

Ve Vibe a díky Vibe jsem se postavil před ani ne rokem a půl za mix a začal to zkoušet. A za ten rok, co bylo po koroně otevřeno, jsem si tam stihl prožít a zažít neskutečně moc.

Pravidelné hraní, Deniz Bul, Thomas Schumacher…

Koplo mě to i k hraní jinde, Peto, Exit, teď bude Enter 😉 a už i mimo Brno.

S Michalem (Mishou) jsme se několik měsiců kompletně starali o program a v podstatě pak už i o chod klubu, založili jsme oficiálně Ravin‘ Events CZ a pod ním udělali náš první Špilberk a první Svoboďák vůbec.

Takže je toho dost 🙂


Kateřina Vajsová / provozní klubu:

Je to trochu jako by mi umíralo dítě. Místo, kde jsem trávila dny i noci. Místo, který nebylo jen prací, ale taky mým druhým domovem, a to doslova. Směny, které trvaly třeba 24 hodin. 😀 Raději nechci počítat, kolikrát jsem tam přespala, protože chodit domů na dvě hodiny nemělo cenu. Vibe je místo, kde jsem potkala skvělý lidi a hlavně místo, které vytvořilo za barem tým snů.

Vibe je místo, které si samo lidi dělilo na ty, kteří ho budou považovat za domov a milovat, a na ty, kteří už se nevrátí. Vibe měl jedinečný vibe, a to spojovat lidi, kteří, ač jsou naprosto rozdílní, nějakým záhadným způsobem k sobě pasovali.


Saddan / hlavní produkční a provozovatel klubu:

Byla to jízda. 7 let radostí i strastí. Tisíce roztančených bot. Rave a party hard. Nespočet drinků a všeho dobrého.

Chci především poděkovat vám všem, umělcům, návštěvníkům a personálu. Díky vám všem, přátelé, mělo naše místo ten správný vibe.

Co hudba jednou spojila, člověk už nemůže rozdělit. Po celou tu krásnou dobu s námi putovali jak přední riders elektronické hudby, tak etalony nezávislé scény. A naši místňáci.

A že máme na co vzpomínat. Ukápla slza, ale je třeba jít dál. Pojďme se společně a třeba trochu zdivočele rozloučit. Dnes večer naposled. Last party hard 💙



1 komentář

  1. Vím, že jméno Vibe bude v mém životě skloňováno po hodně dlouhou dobu. Zapsal se do něj neskutečně hluboko a už jen to, že tato slova teď píšu s reálným úsměvem na rtech, něco značí :).
    DĚKUJU

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *