Ravin‘ Events CZ

Minulý pátek proběhla na stadionu za Lužánkami v Brně další Ravin‘ akce, kterou jsme měli možnost navštívit. Organizátoři původně plánovali akci ve spolupráci s Hvězdárnou a planetáriem Brno v parku na Kraví hoře, ale bohužel z důvodu vytíženosti a špatného stavu zeleně v parku se akce musela přesunout. Novým místem konání se tak stal bývalý fotbalový stadion za Lužánkami. V plánu bylo přesunout akci včetně modelů Slunce a Země. Bohužel, model Země ale chyběl.

Co se vlastně stalo? Nedalo nám to a zeptali jsme se na to DJe Mishy, jednoho z organizátorů akce.

Misha: Ahoj Magdaleno, hrozně nás to mrzí! Model Země chyběl hned z několika důvodů, z nichž jedním je počasí, jaké během toho dne panovalo a dalším jsou požadavky, jaké hvězdárna na zapůjčení a provoz modelů má. Modely zkrátka nesmí zmoknout, nesmí být vítr a podobně a hlavně se musí čisté a nepoškozené vrátit. A jelikož předpověď byla ten den jako na houpačce, rozhodli jsme se nafouknout jen jeden model, a to Heliosféru. Shodli jsme se na tom, že kdyby začalo znovu pršet, jeden model zvládneme sklidit rychleji než dva. 

Dále jsem si všimla, že na akci nebyl dostatek barů. Počítali jste tedy s menší účastí? 

Misha: Ano, počítali jsme za takového počasí s menší účastí a proto jsme bar ořezali, ale teď už víme že, to byla chyba. Na druhou stranu nás velice překvapilo a potěšilo, že i přes nepřízeň počasí přišla spousta lidí a za to všem, kteří nás přišli podpořit, děkujeme! Jste skvělí! 

V jednom komentáři na facebooku jsi také zmínil, že na ploše stadionu byla docela tma. Musím za sebe přiznat, že je škoda, že akce nebyla lépe nasvícená. 

Misha: Ano, tma! Tohle byla hned po barech druhá největší chyba. Jsme prostě zvyklí dělat akce ve městě, na Špilberku atd. a nikoho z nás nenapadlo, že na stadionu nebude žádné osvětlení nebo alespoň pouliční lampy. A k tomu se přidal ten chaos při hledání nového místa konání, takže jsme osvětlení podcenili. Mně samotnému to došlo teprve až když jsem se někdy před devátou hodinou večer vracel zpět na stadion a viděl od brány jen dva osvětlené bary a Heliosféru. I chybami se ale člověk učí a pro nás je to ponaučení, že nic se nesmí podcenit. Příští akce na stadionu za Lužánkami již bude osvětlená!

Proč jste vlastně zvolili místo na bývalém fotbalovém stadionu? Za mě to jisté kouzlo má, ale není to přece jen trošku riskantní? 

Misha: Místo na stadionu za Lužánkami byl plán B, původně jsme chtěli akci uspořádat na Kraví hoře v parku poblíž Hvězdárny a planetária, kam modely patří a kde jsou doma. Taky tak vše do jisté doby bylo domluvené. 

Asi dva týdny před akcí jsme ale od provozovatele parku obdrželi e-mail s vyjádřením, že nám akci neumožní. Důvodem byl špatný stav parku a hlavně trávníku a že by to park s ohledem na další plánované akce nezvládl. 

Co si budem, kultura, kterou děláme, nevoní každému. A vždycky všichni budeme zaškatulkováni v jednom pytli se jménem “technopárty” a ty prý do středu měst, parků a náměstí nepatří. Věřím tomu, že být to akce s posezením v kroji u cimbálu, tak by to v tom parku i prošlo… 😀 

Jinak vám musím dát credit za super zvuk a perfektní publikum. Podařilo se vám přilákat spoustu mých známých. Jak jste si ve finále vlastně akci užili vy sami?

Misha: Jé, konečně přišla i nějaká pozitivní odezva! 😀 

Děkujeme! Zvuk a vizuál je pro nás základ, vždy se snažíme mít tyhle věci na našich akcích podchycené a jsme rádi, že se nám to i na této akci povedlo udržet.

Já osobně jsem si tentokrát akci ale moc neužil. Počasí, tma v areálu, fronty na baru… to všechno se prostě podepsalo. Je to pro nás ale další zkušenost a odnášíme si z toho ponaučení pro příště. Další Ravin‘ eventy budou o to lepší! 

Poslední otázka na závěr – kdy se můžeme těšit na další event?

Misha: Odpověď je jednoduchá. Na 17. 9. 2022 pro vás chystáme další Cosmic Ravin’ – něco jako “náhradu” za ten poslední. Tentokrát budeme v areálu Anthroposu a modely od Hvězdárny a planetária Brno tam budou taky. Tak to pojďte prožít s námi! 🖤

Na závěr bychom za Ravin‘ Events rádi poděkovali Hvězdárně a planetáriu Brno za zapůjčení modelů, společnosti Starez za rychlou součinnost v poskytnutí náhradního prostoru za Kraví horu a v neposlední řadě také všem lidem, kteří nás přišli i v takovém počasí podpořit. Děkujeme a doufáme, že se všichni uvidíme v září u Anthroposu! 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *