Storm Club Prague slaví své „devítiny“

Pražská klubová stálice Storm Club Prague slaví o víkendu 7. – 8. října své deváté narozeniny a jak již bývá zvykem, oslavy jsou rozděleny do obou víkendových dní. První den, pátek 7. října, se ponese v duchu liquid & deep d’n’b a jako hlavní hvězda vystoupí britský producent Monrroe. Sobota pak bude patřit neurofunku a vystoupí legendární nizozemský projekt Black Sun Empire.

Monrroe, vlastním jménem Elijah Symons, pochází ze západní Anglie, konkrétně vesničky Stanway. K hudbě jej od malička vedla jeho matka, sama posluchačka elektronické hudby, konkrétně devadesátkového jungle a acid house. Za zásadní zlom ve svém hudebním životě Elijah považuje okamžik, kdy si poprvé poslechl track ‚City Life‘ od Logistics a beznadějně se zamiloval do Liquid d’n’b. V roce 2014 vydal svůj první singl ‚Eventide / Embers‘ na labelu Liquid Tones a od té doby sází jeden skvělý release za druhým. 

Za 8 let své kariéry se Monrroe zapsal do historie d’n’b svými rozpoznatelnými tracky na hranici liquid a deep d’n’b a častými kolaboracemi s vokalistkami jako Riya, Emily Jones, Zara Kershaw a mnoho dalších. Posluchače této klidnější odnože zlomeného beatu si získal zejména díky neskutečným hitovkám, například ‚Out Of Time‚, ‚Never Too Old‚ a mnoha dalším. Monrroe je mimo jiné také velmi oblíbeným DJem, což dokazuje pravidelnými vystoupeními na světových festivalech, například na Hospitality on the Beach nebo na tuzemském Let It Rollu.

Druhý narozeninový den se ponese v temnějším duchu – jako hlavní hvězdy večera se totiž představí nizozemské trio Black Sun Empire. To vzniklo v roce 1997 a tvoří jej bratři Milan a Micha Heyboerovi a jejich kamarád René Verdult. Svoji první dlouhohrající desku Driving Insane vydali v roce 2004, druhé LP Cruel & Unusual vyšlo hned rok poté. Dnes mají na kontě ještě další 4 alba – Endangered Species, Lights And Wires, From The Shadows a The Wrong Room – mimo to vydali také nespočet singlů a EPs. Mimo sólovou tvorbu BSE také spolupracovali se jmény jako Noisia, State of Mind, Jade, Prolix, Nymfo, Pythius a dalšími.

Nejen jejich samotné jméno, ale i tvorba je protkaná referencemi na sci-fi kulturu. Ta byla masivní inspirací ve tvorbě tohoto tria, což se odráží v jejich vlastním zvuku, i ve zvuku skladeb, které vydávali prostřednictvím sub-labelu Obsessions a později Blackout Music NL. Za všechny jmenujme třeba legendární track ‚Arrakis‚ z jejich prvního alba. V posledních letech se pak věnují i dalším činnostem mimo hudbu, Micha je také součástí úspěšného EDM projektu Tinlicker. Stále však čas od času potěší naše uši svými drum & bassovými počiny. V roce 2020 vydali tracky ‚Parallels‚ (ve spolupráci s IMANU), ‚Fateful Hour‚ (ve spolupráci se State Of Mind) nebo geniální ‚Kepler‚ (ve spolupráci s Pythiusem).

9th Anniversary of Storm Club – Day 1 w/ Monrroe (UK)
7. 10. 2022
Start: 18:00 na Storm Street, od 22:00 v klubu
End: 05:00
Předprodej vstupenek

Line-up:

Monrroe (UK)
Ripple
Akira & Bifidus Aktif
Snookey
Upfockerz
Switch
Thiew & Meikos

9th Anniversary of Storm Club – Day 2 w/ Black Sun Empire (NL)
8. 10. 2021
Start: 18:00 na Storm Street, od 21:30 v klubu
End: 05:00
Předprodej vstupenek

Line-up:

Black Sun Empire (NL)
A-Cray b2b Towie
Zigi SC b2b VoidSec
N:Force b2b Pe:Te
Mustaffa & Sheriff
Beast:Freqnz
uNtime b2b Malcuth

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *