Techno festival Maushaus uvede hvězdy undergroundové scény i v nových prostorách

Klubová noc Maushaus se vrací 14. a 15. října do Brna. Druhý ročník unikátního techno festivalu se odehraje v klubu Fléda, ale premiérově i v jeho podzemí. Akce představí kromě nového hudebního prostoru také koncept „Dark Room“ se speciálním zvukovým designem.
Na Moravu zavítají špičky současného tanečního undergroundu jako Tommy Four Seven (UK), Colin Benders (NL), Olivia (PL) nebo Anthony Parasole (US).

Druhý ročník klubové noci Maushaus se nově odehraje ve dvou dnech, a to 14. a 15. října na celkem třech scénách. Akci bude hostit kromě Flédy i čerstvě zpřístupněný sklepní prostor pod klubem.
Fanoušci se tak mohou těšit na ještě intenzivnější kontakt s undergroundovou taneční scénou.
„Nové prostory dávají festivalu možnost dalšího zpestření programové nabídky. Do budoucna pak
budou sloužit jako svébytný hudební klub,“ vysvětluje dramaturgyně Flédy Marie Butula Cichá.

Program Maushausu se pro druhý ročník výrazně rozrostl. Platí to jak žánrově, tak i počtem
účinkujících. Festival představí celkem patnáct zástupců euro-americké scény, kteří jinak vystupují v Česku zřídka. Reprezentují rozmanité spektrum současné techno scény, od těch jemnějších, hravých až po explozivní taneční polohy. V pátek do Brna zavítá třeba hvězdný britský producent Tommy Four Seven. V Berlíně usazený zakladatel uznávaného labelu 47 proslul jako experimentátor s tím, kam až je možné zajít v tvrdosti techno setů. Zároveň platí za jednu
z nejvýraznějších hvězd aktuální DJské generace.

Tommy Four Seven (UK-DE)

Jedinečný zážitek v pátečním programu slibuje také holandský modulární samorost Colin Benders. Jeho živá vystoupení postavená na široké paletě analogových syntezátorů představují
nezaměnitelnou podívanou.

Respektovaného brooklynského producenta Anthonyho Parasoleho (US) zase charakterizují výrazně rytmizované, perkusivní sety.

Techno na pomezí rozličných žánrových vlivů reprezentuje DJka spojená s polským festivalem Unsound, Olivia (PL).

Platí to ale i pro oblíbené berlínské duo CYRK (DE) a jejich hravou live show.

Sobotní program nabízí prostor pro jedinečnou taneční kontemplaci. Maushaus uvede v premiéře neotřelý koncept „Dark Room“. Hlavní sál Flédy pohltí tma protkaná speciálním zvukovým designem. Celá noc se ponese pod taktovkou domácích stálic Psj, Marie Pravda a Kosmic Skaut. Jako host ale vystoupí i telavivský Lt.Dan.

V prodeji jsou dvoudenní vstupenky za
490 kč. Lístky pouze na sobotu budou k dispozici u vstupu za 200 kč. Maushaus funguje i díky podpoře Ministerstva kultury ČR a Jihomoravského kraje. Aktivity klubu Fléda podporuje Statutární město Brno.

Link na událost zde.

Lístky kupuj tady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *