Festival UTOpije 2020 – oslava svobody

Znovu nabytou svobodu oslaví lidé z celé České republiky v kempu Úžlebec u Plzně na festivalu UTOpije. 

Skupina nadšenců ze spolků Zvedni Zadek z. s., Kulturního centra Falcon z. s. a jejich příznivců se rozhodla na celkem 3 stagích vytvořit utopistický hudební zážitek pro 300 lidí – to aby se nemuseli mačkat! Vystoupí Zrní, Ventolin, Xavier Baumaxa, Bratři, Past, Cocoman, Pixie, Mutanti hledaj východisko a mnoho dalších. Nabitý line-up doplní bohatý doprovodný program jako pivní jóga, cestovatelská noc nebo spartakiádní koutek. 

„Za názvem festivalu se skrývá příběh o bohu svobody Utovi. Tahle story je dohledatelná na stránkách fesťáku, ale nejlepší bude ji zažít osobně přímo v kempu v Úžlebci,“ uvedl lídr celého festivalu a předseda Kulturního centra Falcon Martin Opatrný. 

„Je snad utopií udělat dvoudenní dokonalý festival pro 300 lidí s alternativní špičkou české scény? Dvě live stage a jedna na electro, tak jak to má UTO rád?“ táže se předseda spolku Zvedni Zadek, Michal Kovářík. 

„Bude to nejzajímavější alternativní hudební událost tohoto roku!“ uzavírá Barbora Špádová, místopředsedkyně Kulturního centra Falcon z. s. 

Festival se uskuteční o prvním červencovém víkendu, 3. – 5. července 2020, v kempu Úžlebec v Černíkově. Nejedná se však o akci lokálního významu, přijedou účinkující až z Moravy a lístky na festival si kupují lidé z celé České republiky.

Vystoupí: 

Zrní, Ventolin, Xavier Baumaxa, Cocoman, DJ Pixie, Mutanti Hledaj Východisko, Please The Trees, Bratři, P/\st, Tomáš Palucha, OMNION, DJ PsyriX, CI3, Ejczka, Acid Row, Adam Vandal, MRKLM, Dj Uhorec, Anteater, Dj Reborn, Budoár staré dámy, Decidednb, Dj Drábus, A Z Y L, Jenda Legenda, Ted Ishimura Dobeš, Šimon Toman a další. 
 

Součástí bude bohatý doprovodný program s přednáškami, workshopy, divadlem, ohnivou show aj. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *