Garage Champions: Z trolejbusu do vlaku!

V pátek 21. května proběhlo natáčení 7. epizody Garage Champions. Natáčení probíhalo v jednom z vagónů, který propůjčil VlakFest v Maloměřicích. Účast byla z důvodu vládních nařízení velmi omezená. Zahráli si zde P.G.H. a Lucky Luciano (B2B set), Filip Gehringer a já.

VlakFest je relativně mladý projekt, zabývající se organizací různých eventů ve vlaku. Najdete zde lůžkové vagony, klubovnu, koncertní vagon a dokonce i sauna vagon. VlakFest pořádá pravidelné silvestrovské výpravy na Ukrajinu a festival ve vlaku ŽIWELL Express.

VlakFest

Dostat se na místo natáčení pro mě nebylo vůbec jednoduché. I přes to, že mi Dominik Weiss, pořadatel, nasdílel polohu, jednou nebo dvakrát jsem mu volala a doptávala se, kam mám vůbec jít. Nakonec jsem se na místo úspěšně dostala.

Když jsem vylezla po schodech do vagonu, první co mě uchvátilo, byly koberce a nábytek. Prostředí na mě celkově působilo jako z filmu “Vražda v Orient expresu”. Různobarevné gauče a všemožné typy koberců spolu vytvořili útulné prostředí, ve kterém jsem se cítila velmi příjemně. Hned bych jela v tomto vagónu na výlet.

Po rozhlédnutí se  jsem se pozdravila s Dominikem a od počítače se na mě usmíval Daniel, který dělá osvětlovače. “Udělám ti nejlepší světelnou show, jakou budu moct.” řekl Daniel a ukázal mi program, ve kterém osvětlení ovládá.

Chvilku po mě dorazili i P.G.H. a Lucky Luciano. Jeli za námi až z Ústí nad Labem a cestu prý měli v pohodě. Oba dva jsou velký vtipálci a celou dobu si ze mě dělali legraci, že je vlakem unesu a znásilním. Samozřejmě, že se nic takového nekonalo, protože vlak nebyl pojízdný.

P.G.H. a Lucky Luciano

Po krátkém pokecu s klukama jsem šla za mix já. Hrálo se mi celkem dobře. Přišlo mi, že hraju asi pět minut, když mi Dominik hlásil, že už je čas na střídačku. Jediné, co jsem mohla změnit, byly odposlechy, které mě ani nenapadlo si otočit na sebe, a tak mi sem tam nějaká ta brambora upadla, protože jsem neslyšela všechno. I tohle byla ale skvělá zkušenost a pro příště už budu vědět.

Po mě šli za mix P.G.H. a Lucky Luciano. Hráli o dost rychleji a řekla bych, že i tvrději. Mix jim šel pěkně od ruky, světla ladila s hudbou a podtrhovala dynamičnost setu.

Nějakou dobu jsem ještě s Dominikem Weissem a Filipem Gehringerem byla před vagonem a poslouchala hudbu z venku. Osvětlení házelo na blízkou fasádu různá světla a ze dveří se linul kouř z výrobníku mlhy. Už se pomalu stmívalo a vagon začal nabývat mnohem temnější atmosféru. 

Po nějaké době kluky vystřídal za mixem Filip Gehringer. Ještě, než se začalo natáčet, pustil mi pár svých tracků, které zatím nevydal. (Upřímně si myslím, že by to měl napravit, protože tracky jsou super a rozhodně by si své posluchače a DJe našly.) Jeho set byl energický, plný emocí a skvěle zahraný.

Garage Champions episode 7 – Train

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *