Rozhovor s Ferry Corstenem z Beats for Love

Ferry Corsten bezesporu patří k nejvýraznějším jménům tranceové historie i současnosti. V souvislosti s jeho ostravským vystoupením na Beats for Love jsme si pro něj připravili několik otázek.

Paya: Ahoj, Ferry, jsi tu Ostravě poprvé?
Ferry Corsten: Ano.

Ferry Corsten na Beats for Love 2024 (foto: Gizmo)


P: A co říkáš na průmyslový areál, ve kterém se nacházíme?
F.C. : Popravdě – nevěděl jsem, co mám čekat. Doteď jsem si myslel, že nejvíc cool areál má k dispozici německý festival Parookaville, ale tohle je prostě WOW! Stage přímo mezi továrními budovami… Když jsme dorazili na festival, ještě se nesmrákalo, ale v noci to tady musí vypadat opravdu neuvěřitelně!

P: Pamatuješ si své poslední české vystoupení?
F.C. : Ano, bylo to přede dvěma lety na Špilberku. Moc se mi tam líbilo. Doufal jsem, že se ta akce bude konat přímo na hradním nádvoří, nicméně i venku to mělo své kouzlo – ten výhled, západ slunce a tak.
(Byli jsme tam, pozn. red.)

P: Hrál jsi na úplně prvním vydání Transmission v Česku. Co říkáš na její vývoj?
F.C. : Podle mě je skvělé, že se opět vrátila do Prahy, do svého domova, odkud pochází. Dorazí sem vždycky obrovské množství fanoušků ze zahraničí, protože to krásné město má opravdu co nabídnout. Gerledome v Arnhemu je pochopitelně taky úžasné místo, ale Praha je prostě Praha. (V příštím roce bohužel Transmission v Praze nebude 🙁 pozn. red.)

P: Jaký máš názor na poslední změny na elektronické scéně?
F.C. : Co se týče vládnoucího d’n’b, musím říct, že jsem byl vždycky jeho fanoušek. Zrovna připravuji dva s tím spojené projekty, a to ve spolupráci s umělci, kteří shodou okolností také hrají zde na Beats for Love. Z ostatních žánrů – americký bass, trap nebo dubstep nemusím, techno ok, melodické techno pro mě úplně mnoho neznamená. Myslím ale, že se v Holandsku k životu znovu probouzí trance, a to ve své originální, 20 let staré podobě. A to mezi mladými studenty, kteří poslouchají původní, velmi dlouhé verze tracků. Jinak mám pocit, že v Asii například stále žije EDM.

Paya s Ferrym (foto: Gizmo)

P: Na jakém nejexotičtějším místě jsi ve své kariéře hrál?
F.C. : Bylo to v Jordánsku. V červené poušti, uprostřed pustiny, blízko skal, nedaleko slavné Petry.

Gizmo: Na závěr se Tě ještě musíme zeptat na Tvoji rodinu. Jak se má Tvoje dcera? Poslouchá Tvoji hudbu? A co parties?
F.C. : No, už to dávno není Baby Corsten, za nedlouho jí bude 16 let. Moji hudbu zrovna „nežere“ (poslouchá rap a takové věci – inu 16 😀 ), ale vzal jsem ji na Luminosity. Tam viděla ten dav a jeho reakci na můj set. V autě mi pak povídá: „Tati, věděla jsem, že jsi hvězda, ale nevěděla jsem, že až tak velká!“ 🙂 – no cítil jsem se jako vítěz 🙂

Tak to je perfektní konec interview! Díky moc!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *