Roxy vstupuje do nové klubové sezóny: Na koho by vyrazila naše redakce?

Léto plné festivalů je za námi a s koncem jedné sezóny přišel začátek nové – klubové. A bylo se na co těšit. Klubová sezóna v Roxy odstartovala v pátek 13. září, kdy jako první zahraniční host vystoupil Mark Knight. Britská DJ ikona a zakladatel Toolroom Records se vrátil do Prahy, aby svým charismatem a neúnavnou energií opět roztančil Roxy.

Roxy se na nadcházející sezónu připravila opravdu důkladně a přivítá také jména jako Laurent Garnier, Pan Pot, Maceo Plex, Trentemøller, Röyksopp a další. Koho by si naše redakce rozhodně nenechala ujít? To se dozvíte v následující anketě.

Laura Kovanská: Já si rozhodně nechci nechat ujít Laurenta Garniera, a tady jsou tři důvody proč.

Za prvé, Laurent Garnier je francouzský mistr, který už v 80. letech přivedl svět elektronické hudby k životu a jeho tvorba je aktuální i dnes.

Za druhé, jeho sety v Roxy jsou vždy magickým zážitkem. Když Garnier zahraje, atmosféra v klubu je nepopsatelná.

A za třetí, jeho tříhodinový set slibuje propojení minulosti, přítomnosti i budoucnosti elektronické hudby. Tohle si nemůžete nechat ujít!

Uzasna: Říjnové vystoupení Röyksopp bych si opravdu nerada nechala ujít. Jejich hudba mě ovlivnila dost a jejich ikonické skladby jako „So Easy“ nebo „Eple“ jsou mí generátoři dobré nálady. V Roxy jsem ještě nikdy nebyla, takže jsem hodně zvědavá. 🙂

Röyksopp

Gizmo: Budu zoufale nepůvodní – Laurent Garnier je i moje první volba. Minulý rok v lednu v Roxy předvedl co umí na Climaxu a byl to jeden z mých top večerů loňské klubové sezóny (i s obligátním „…oni už rozsvítili? …sakra. Ano samozřejmě, že už jdu – krásný zbytek noci“ :D).

Druhou položkou jsou také Röyksopp – jsou to zástupci toho, čemu jsem před lety začal říkat „divná hudba“. Ale divná tím nejlepším možným způsobem ;). Vedle jejich klasik jsem poslední dobou několikrát otočil i jejich zatím poslední trojalbum „Profound Mysteries“ – poslechnout si konečně jejich hudbu na „velkém zvuku“ mi přijde jako velmi zajímavý nápad.

Za třetí (aby to bylo žánrově pestré) bych mrknul na drum and bass liquidového ďáblíka Marka Wilkinsona – klubově to bude určitě parádní peklo – jen budu muset vyhlížet Ticketswap nebo profily známých „padlých za vlast“ v chřipkovém období – ač je tahle akce ohlášená až na 8.11., tak je už beznadějně vyprodaná…

A …jako bonus – je možné, že se dojdu zničit na I Hate Models. Prosinec mám tradičně pařebně silnější v rámci oslavek narozek 😀

TooMuch: Trentemøller Live přestože naživo poprvé, sleduju jeho aktivity cca od roku 2005 a nestačím se divit. Je to chameleon a kdyby v téhle kvalitě „převlékali kabáty“ všichni, neřeknu ani hň. Další album a zase dost jiný příběh. Objekt vhodný k dlouhodobému pozorování. Velký vliv v hudebním světě a profi hudebník jako takový.

PS: Jeho track „Chameleon“ vyšel v roce 2005 na Poker Flatu 🙂 Minimal tech house v té době.

Trentemøller: No More Kissing In The Rain (official video)

Therry Tess: Já osobně si v žádném případě nenechám ujít říjnové vystoupení naprosto geniálního rodáka z Texasu, Erica Estornela alias Mariela Ita, Maetrika, nejznámějšího však pod jménem Maceo Plex. Tento talentovaný a všestranně nadaný producent a DJ svět svou hudbou obohacuje již více než tři desetiletí a za tu dobu si právem vysloužil titul jednoho z nejúspěšnějších a nejžádanějších umělců světové hudební scény. Experimentátor a nápaditý čtyřnásobný vítěz DJ Awards se po dlouhých deseti letech vrací do pražského klubu Roxy, aby zde představil své poslední album s prostým, ale přitom všeříkajícím názvem „93“. „93ka“ je jakousi 17-trackovou směsicí housu, hip-hopu, basů, techna, breaků a elektroniky, ale přesto je v ní stále cítit Ericův svérázný a osobitý styl. Je to „moderní směs všech zvuků elektronické hudby, které mě ovlivnily,“ říká. A protože je to mistr svého řemesla, není pochyb o tom, že tato akce bude rozhodně stát za to.

Díky, Roxy, že plníš (nejen moje) sny! 

Maceo Plex

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *