Mixmag Launch Party v Sydney

Mixmag asi netřeba dlouze představovat. Hudební magazín, který je tu s námi od roku 1983. V té době tištěný, nyní jak tištěný, tak v elektronické podobě. Najdete v něm rozhovory, akce, festivaly, zkrátka všechno, co se týká elektronické hudby. Je to takový pionýr mezi hudebními časopisy.

Mixmag má po celém světě několik odnoží. Nedávno Dominik Gehringer udělal rozhovor pro Mixmag Middle East & North Africa (@mixmagmena).

Letos se Mixmag rozhodl expandovat do Austrálie a na Nový Zéland. Spolu s promotérskou skupinou S.A.S.H uspořádal v Sydney Mixmag Launch Party, na kterou pozval Mathewa Jonsona a Traumera.

Díky vyhrané vstupence na instagramu jsem si na ni odskočila. Vzala jsem s sebou svého partnera in crime Gabi a vyrazily jsme se ztratit do labyrintu klubu Home.

Home najdete v Darling Harbour. Má několik pater, 4 taneční parkety a opravdu se v něm lehce ztratíte. Každou neděli (ano, čtete správně) se tu pořádá párty s názvem S.A.S.H by night, která jede až do pondělních ranních hodin. Takže ano, můžete odsud jít v pondělí rovnou do práce. Znám případy, které to běžně dělají. Naštěstí, v mém případě byl v pondělí státní svátek 🙂

S.A.S.H je za těch několik let mezinárodně uznávanou akcí a je to taková australská stálice. Navštíví ji týdně asi dva tisíce party people. Pořádá se tu pravidelně jak denní akce S.A.S.H by day, tak již zmíněný S.A.S.H by night.

Do Home klubu jsme s Gabčou dorazily krátce po 22. hodině a v hlavním sále už bylo narváno k prasknutí. Za pultem byli zrovna Kerry Wallace v b2b setu s Danem Baartzem. Kerry Wallace je vlastně ten, který má S.A.S.H na svém triku, takže pocta ho slyšet.

My s Gabi dáváme drink a vyrážíme mezi dav tančících mladých lidí do přední linie. Jak jsem již psala v mém příspěvku na FB, věkový průměr na party byl 25+.

Moje techno srdce je nadšené. Jsem ráda, že techno hudba přitahuje mladé a S.A.S.H v tomto dělá úžasnou práci.

Po Kerry a Danovi nastupuje můj oblíbený producent Mathew Jonson. Jeho tvorbu poslouchám již několik let, viděla a slyšela jsem ho hrát na několika festivalech. Mathew si v podstatě vzal s sebou své vlastní studio a namíchal nám úžasný live set. Zahrál i všechny mé oblíbené tracky, jako Marionette, Below Surface a Repeating Patterns, Numbers and Letters.

Po něm nastupuje Traumer, vlastním jménem Romain Reynaud, producent z Francie. Pokud ho neznáte a jste milovníky progressive hudby, doporučuji si ho poslechnout. Já jsem měla to štěstí ho vidět hrát na Subsonic Music Festivalu tady v Austrálii a od té doby jeho tvorbu sleduji.

Traumer je majitel labelu Gettraum. Začínal s minimalistickým melodickým technem ovlivněným Border Community a Stephanem Bodzinem, postupně se však přeorientoval na minimalistický house inspirovaný Bucharest’s minimal rhythms.

Traumer to s fanoušky umí a přebírá nadvládu nad tanečním parketem až do ranních hodin. My s Gabi to dáváme do půl páté a vyrážíme hledat exit. To nám zabere dobrou půlhodinu. Díky tomu si aspoň prohlédneme celý Home Bar a vyrážíme domů. Natancováno máme něco přes 15 km (jo, ať žije Apple Health).

Jinak, takový fun fact na závěr. Pro Mixmag jsem chtěla pracovat 🙂 Když oznámil své působení v Sydney, zároveň otevřel i několik pracovních pozic a já se o jednu neúspěšně ucházela. Sice to nedopadlo, ale zase kdo může říct, že se ucházel o místo v Mixmagu, že?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *