Kterak vznikají jedinečné zlínské večírky Sklep House?

Ian Kita a DJ Manish pořádají od roku 2021 akce Sklep House ve zlínském klubu Sklep 33. Každý měsíc se zde koná oblíbený večírek, který si získal značnou popularitu. Co stojí za úspěchem této pravidelné noci, jaký význam má název ‚Sklep House‘ a jaké jsou plány do budoucna? To vše se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Kouzelná: Ahoj, kdo další stojí za organizací Sklep House? 

Zdravíme všechny čtenáře Rave.cz. Večírek Sklep House pořádáme pouze ve dvou (Ian Kita a Manish) s podporou firmy Lords Audio, která nám pronajímá zvuk Void Acoustics. A samozřejmě je důležitý i bar Sklep 33, který se jednou za měsíc změní v malý útulný klub.

Proč jste zvolili název „Sklep House“? Má tento název nějaký speciální význam? 

Když jsme přemýšleli, jak akci pojmenovat, přišlo nám lepší Sklep House než Sklep Techno. Význam názvu je v tom, že se akce koná ve Sklepě 33 a hraje se pouze alternativní hudba od house až po techno.

Co vás inspirovalo k tomuto názvu? 

Ian Kita: Inspirací bylo, že jsem předtím 99 měsíců v kuse pořádal akce 100% Tech House v klubu Blok 12, Sklep House vlastně na tuto tradici navazuje. Takže 100% Tech House rovná se Sklep House.

Manish: Původní myšlenka byla, že akce bude více orientovaná na house music, ovšem čas ukázal, že lidé ve Zlíně chtějí i více techno hudby, takže se akce tak trochu změnila na techno event.

Když jsem si hledala informace o Sklep House, narazila jsem na Google reference, které máte mimochodem velmi dobré. Jak důležité jsou pro vás tyto reference a jak ovlivňují vaši práci? 

Ian Kita: Každá zpětná vazba je pro nás důležitá, abychom se mohli vyvíjet a zlepšovat.

Manish: Snažíme se hodně komunikovat s lidmi, abychom zjistili, co by chtěli změnit a jak ze Sklepa udělat příjemné prostředí. Chceme, aby byli lidé spokojení a chtěli se k nám na večírek opakovaně vracet a vytvářet nezaměnitelnou atmosféru jako doteď.

Akce pořádáte jednou měsíčně. Co je důvodem, že se konají takto zřídka? 

Vzhledem k tomu, že musíme každou akci připravit od A do Z, je to pro nás tak akorát. Ve čtvrtek musíme navézt aparaturu a v pátek před mejdanem všechno nainstalovat a zapojit. Nejhorší je, že po akci musíme všechno sklidit a zase odvézt. 

Jaká je kapacita klubu Sklep 33? Jak se vám daří udržet intimní atmosféru a zároveň přitáhnout dostatečný počet návštěvníků? 

Kapacita je okolo 150 lidí, ale víme, že zvládneme i více. Na dekoracích stále pracujeme a momentálně nás baví rostliny a červené světlo. Snažíme se, aby se lidé vraceli kvůli pozitivnímu prostředí a atmosféře, kterou dokáží naši návštěvníci vytvořit. Moc si toho vážíme.

Jaké jsou vaše plány pro Sklep House do budoucna? Chystáte nějaké speciální události nebo změny? 

Hlavní plán do budoucna je, aby akce stále dobře fungovala a lidé se rádi vraceli. Také máme v plánu pohrát si s dekoracemi a světly, ale vše postupně. Přemýšlíme také jednou za rok uspořádat speciální open-air akci a plánujeme i Sklep House on Tour. Chceme představit náš koncept i v jiných městech a klubech. 

Jak vybíráte DJe a umělce, kteří u vás vystupují? Máte nějaká kritéria nebo se řídíte instinktem? 

Za rok děláme 12 akcí, což není moc. Do toho se musí vejít DJs, které si zveme pravidelně, jako například Orbith, Jaqullin atd. DJs vybíráme podle toho, jak se nám líbí jejich přednes a zda by se mohli líbit našemu publiku. Máme také tipy od pravidelných návštěvníků, protože přeci jenom v první řadě tu akci děláme pro lidi.

Není to tak dlouho, co jsem vám na Instagramu napsala, jestli byste nezabookovali někoho z našeho redakčního týmu. Přece jen je z čeho vybírat. Takže, šlo by se domluvit na Sklep House rave edition?

Popravdě nám chodí mnoho žádostí o hraní, za což jsme rádi. Ale tento projekt nám dává hlubší smysl, protože se jedná o zajímavý koncept s našimi kamarády. Toto není otázka „jestli“, ale „kdy“ .

Co vás přivedlo k tomu, že jste se rozhodli pořádat akce právě ve Zlíně? Má toto město pro vás nějaký zvláštní význam? 

Ian Kita: Já osobně pořádám akce ve Zlíně od roku 1999 a zde žiji a záleží mi na místní alternativní scéně. Lidi ve Zlíně si to zaslouží, protože umí vytvořit skvělou atmosféru a dokonalý vibe. Pro mě má zlínská klubová scéna rozhodně zvláštní význam.  

Manish: Zlín je místo, kde jsem se narodil a kde žiji. Tak mi dává smysl pořádat v něm eventy a podporovat tím hudbu, kterou miluji. Celkově má Zlín zvláštní atmosféru, kde lidé dokážou na akcích vytvořit nezaměnitelnou atmosféru. Za to jsme jim vděční, protože nám to vrací energii, kterou do toho vkládáme.

Jaký je váš největší úspěch nebo nejpamátnější moment z dosavadních akcí Sklep House? 

Každý mejdan má něco do sebe a největší úspěch je, když se lidé vrací a dostáváme pozitivní feedback. Nemůžeme zapomenout na vánoční večírek s Jaqullin, kam přišlo přes 300 lidí, a bylo to opravdu neskutečné. 

Co byste chtěli vzkázat vašim fanouškům a pravidelným návštěvníkům Sklep House?

Moc děkujeme za vaši přízeň a atmosféru, kterou dokážete vytvořit. Bez vás by Sklep House nebyl! Dál budeme s pokorou dělat vše pro to, aby se akce vyvíjela k lepšímu a abychom do Zlína mohli vozit jména, která chcete slyšet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *