Stěhuje se festival Rosnička do Lulče na Panelku?

V sobotu 31. srpna rozhoupala zadky všech přítomných nejočekávanější afterparty letošního roku ve střední Evropě. Proslulá Panelka Luleč svěřila tradiční rozloučení s prázdninami neblaze populárnímu týmu Rosnička a děly se věci. Jak to celé dopadlo? To se v tomto reportu věru nedočtete, ale pokusíme se k tomu aspoň přiblížit. 

Reportérský výsadek Rave.cz se do prostoru vůbec nejlepšího bistra dostavil s mírným zpožděním, nicméně ihned zpravodajsky vytěžil jistého zkušeného a mnoha nejrůznějšími akcemi ošlehaného kamaráda. Dozvěděl se tak, že masivně vyhlížející zvuk venkovní stage teprve čeká na řádné provětrání membrán, které dle plánu zajistí „hlavní hvězda večera“, projekt SHTK.FM. Ty uvozovky jsou zcela na místě, ale o tom až potom. 

DJské stanoviště mezitím obsadil jeden ze zásadních činovníků Rosničky, Ban Jarnet. Protřelý floutek, jehož drzost a pokora se snoubí v neuvěřitelně vytříbeném hudebním projevu, který je křehký a razantní zároveň, nic neopisuje, nikam nespěchá a zároveň nikde nečeká. V hledáčku redakce je „Barny“ už delší dobu a nezbývá než doporučit i vám, abyste na něj zazoomovali. Také on byl později zpravodajsky vytěžen, ale jelikož říkal celou dobu příliš obrovské špeky, rozhodli jsme se dodržet náš slib a nic z toho nebude nikdy zveřejněno. 

Nyní však znovu krátce z pískoviště. Žezlo vládce bosých nohou a vlnících se boků přebral DJ Nasty. Naservíroval poctivý hip hopový set, který vyvolal patřičné emoce a pochvalné reakce u publika. Redakci potěšil třeba Vladimirem 518. Zajímavý tah od Rosničky, my se zatím stále pokoušíme zorientovat, o jakou hru jde. 

Když se do kutí žhavého železa na podiu a pod ním obul další arogantní hejsek PDCH, pochopil konečně i Rosničkou nepolíbený redaktor PePe, že odsud hned tak rychle cestu zpět nenalezne. PDCH začal do lidí pod tlakem ládovat své blaho z vinylu a inkasoval nadšený výskot. Svůj smysl pro dokonalé načasování prokázal zařazením mimořádně pracovité skladby Timing od Guy Gerber. 

Náhle se odkudsi vynořil stůl plný mašinek nesený malou armádou „šotků“ a přistál přímo uprostřed minipláže před podiem. Ani to neluplo, ani to neškrtlo, prostě nebyl čas na jakoukoli přípravu. Počet BPM okamžitě dramaticky narostl a stejně tak i hlasitost. Pekelné hypnotizující linky proměnily dosud spořádaně tancující dav na jednolitý vír kroužící kolem centrální útočné jednotky. Čas se lekl a utíkal se schovat někam do přítmí singularity, aby uvolnil místo čisté tepající energii. Ano, až takový kosmír to byl!

Nezkušení si v tu chvíli zřejmě pomysleli, že jde o vrchol večera. To by se ovšem nesměl od vstupní brány odlepit ještě jeden oprsklý výlupek, co si nechává říkat Joshek. Ten si roztahal fidlátka ve vstupní hale k toaletám přezdívané „obývák“, dupnul na pedál od mlžítka a rozpoutal záverečný céres. Umanutě prokládal taneční elektro řežbu juchajícími hity s jedničkou a devítkou na začátku roku výroby a zaplněná místnost mu přizvukovala doslova jak najatá. V perfektně sehraném komparsu jsme identifikovali i management místního podniku. Zároveň se naskytla jedinečná možnost pozorovat Rosnička hard core populaci ve svém téměř přirozeném biotopu. 

Tým Rave.cz se tedy v čistě přírodovědeckém zájmu pokoušel zůstat na místě až do posledního beatu, to jim však Joshek s pobaveným úsměvem překazil. Nekompromisně do toho bušil snad ještě hodinu po plánovaném konci, tedy ještě i ve chvíli, kdy náš výsadek musel potupně ukázat lulečským lulinům záda.

Jak to tedy celé dopadlo, nevíme. Kdo byl vlastně za hlavní hvězdu, nevíme. Byl to ještě pořád after nebo snad warm-up na příští ročník? Nebo spíš obojí? A kde se to vlastně příště bude konat?! Samé otázky. Pokud snad něco víte vy, lidé na druhé straně displeje, ozvěte se nám pod článek!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *