Jerome Isma-ae: Celý můj život je výrazně ovlivněn hudbou

24. listopadu se v Praze uskuteční událost, kterou letošní podzim jednoduše nesmíte minout – Electric Universe. Na této akci vystoupí několik významných osobností elektronické hudby, mezi nimiž se nachází i Jerome Isma-ae, který se do Prahy vrací po více než deseti letech. Jeho jméno zná a uznává nejen celý svět elektronické taneční hudby, ale také české publikum, které si ho pamatuje z nezapomenutelných vystoupení na akcích jako Sensation, Pleasure Island nebo Wonderland.

Jerome Isma-ae se vrací do Prahy nejen se svou nezaměnitelnou hudbou, ale také s novinkou – spoluprací na novém albu s českým producentem Karlem Havlíčkem. Společně pracují na singlu s názvem „Electric Universe,“ který se stane jakousi oficiální hymnou této události.

Než nás tento německý producent poctí svojí návštěvou jsme měli tu možnost mu položit několik otázek.


Kouzelná: Ahoj Jerome, moc Ti děkuji, že sis udělal čas na náš rozhovor.

Chtěla bych Tě po více jak deseti letech přivítat zpátky v Praze na akci Electric Universe. Na co se těšíš nejvíc? Jaký je to pocit vrátit se do našeho hlavního města po tak dlouhé době?

Jerome: Děkuji! Jsem opravdu nadšený, že se konečně vracím zpátky do Prahy. S Martinem Kučerou jsme se seznámili před několika lety. Poprvé si mě pozval na akci v roce 2009, bylo to na koncert Erica Morilla. S akcí jsem byl velmi spokojený. Vše fungovalo bezvadně a od té doby jsem měl tu čest hrát na mnoha dalších Martinových akcích v Praze, včetně Sensation White.

Jerome je docela neobvyklé jméno; má pro Tebe nějaký zvláštní význam? A také Tvé příjmení Isma-ae je poněkud nezvyklé (tedy aspoň pro nás Čechy). Mohl bys nám říci původ nebo význam svého příjmení?

Jerome je ve Francii poměrně běžné jméno. Bylo rozhodnutí mých rodičů dát mi francouzské jméno a zdá se, že se jim líbil zvuk tohoto jména. A moje příjmení pochází od mého otce. Narodil se na jihu Thajska, což je region blízko Malajsie, a většina lidí z tohoto regionu má islámské kořeny. Proto mám arabské příjmení.

Jak je zmíněno na začátku našeho rozhovoru, jsi původem z Německa. Jaký vliv na Tvou hudební kariéru mělo či má místo, kde ses narodil a vyrůstal?

Narodil jsem se a vyrostl v Mnichově. Celý můj život je výrazně ovlivněn hudbou. Už na základní škole jsem se naučil hrát na několik hudebních nástrojů. Hrával jsem na baskytaru v heavy metalové kapele a později, kolem patnácti let, jsem objevil svět syntezátorů a drum machines, což bylo zásadní pro moji cestu v elektronické taneční hudbě.

O Němcích je známo, že stejně jako Češi mají rádi pivo. Plánuješ ochutnat nějaké české speciály během své návštěvy v Praze a máš nějaké konkrétní české značky nebo typy piva, které preferuješ?

Ano, v minulosti jsem během svých návštěv České republiky měl příležitost ochutnat česká piva. Musím říct, že kvalita české Plzně je opravdu mimořádná. V Mnichově, kde jsem se narodil a vyrostl, mají lidé rádi zejména ležáky a pšeničná piva. Nakonec záleží na osobním vkusu, ale pro mě je vždy volbou ležák. Mým oblíbeným ležákem je Augustiner z Mnichova, což je pivovar s více než 700 lety historie a který si dodnes zachoval svou tradiční recepturu.

Mohl by ses s námi podělit o nějaké novinky, projekty, na co se Tvoji fanoušci mohou těšit?

Nedávno jsem vydal společnou skladbu s Sandeepem Pai. Sandeep Pai je talentovaný producent a DJ z Bangalore v Indii. Náš track „Nightfall,“ který jsme vydali na mém vlastním labelu Jee Productions, získal první místo v žebříčku progressive house na Beatportu. Mám také několik dalších nahrávek, jak od sebe, tak od dalších umělců, které budou v nadcházejících měsících vydány na mém labelu Jee Productions. Doporučuji sledovat můj label pro více informací.

Jerome Isma-Ae & Sandeep Pai – Nightfall (Extended Mix)


Jaké jsou Tvé plány pro zbývající měsíce roku 2023, který se již chýlí ke konci?

Do konce roku mám v plánu navštívit několik festivalů, kde bude hrát. Například Dreamstate Los Angeles, Dreamstate San Francisco, Transmit v Salt Lake City a samozřejmě Electric Universe.

Ano, Electric Universe. Na to se moc těšíme!

A ještě jedna poslední otázka. Rok 2023 byl nepochybně zajímavým rokem. Můžeš se s námi podělit o to, jaké okamžiky, které jsi letos osobně nebo pracovně zažil, považuješ za ty nejlepší a naopak ty nejhorší?

Nejlepší okamžiky jsou vždy ty, kdy vidím své děti vyrůstat. Co se týče nejhorších okamžiků, raději bych se na ně nechtěl upínat. 

Let ́s not talk about the worst moments 🙂

Více informací o akci včetně linku na vstupenky najdete na webových stránkách www.electricuniverse.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *