Jorge Herrero: Moc bych si přál zahrát v Roxy nebo Duplexu

Na Jiřího jsem dostala tajný tip od Spiriakose. Prý je to velmi nadějný DJ, který by si určitě na našem webu rozhovor zasloužil, takže jsem se mu podívala na zoubek a rozhovor je na světě.

Kouzelná: Ahoj Jiří, jak se daří?
Jorge Herrero: Ahoj, pracuji na novém tracku, který snad bude brzy hotov. Také si užívám rodiny, byl jsem na návštěvě u Chrise Sadlera v Dance radiu v pořadu Climax, takže se mám fajn.

Ty jsi před nedávnem dokončil svůj první track “When I dance for you”. Gratulujeme! Jak to probíhalo? Jak dlouho jsi na něm pracoval? 
Děkuji. Mám z toho velkou radost. Track vyjde 2.10.2020 na Climax Digital Recording. Celá tvorba probíhala v mém domácím studiu, strávil jsem tam mnoho času. O víkendu jsem vstával kolem čtvrté hodiny ranní a byl jsem tam do osmi. V týdnu jsem tam byl cca. 2 hodinky, někdy i déle, ve studiu zapomínám na čas. Hodně spolupracuji s Patrikem (Spiriakos), kterému jsem poslal hotovou skladbu a on mi odsouhlasil, jestli to je dobrý nebo ne. Když to podle něj bylo dobré, tak jsem to poté poslal na label Digital Climax Recording. Popravdě, moje demo prošlo až napodruhé. Celá tvorba mi trvala necelý měsíc, čas, který jsem s tím trávil, radši nechci ani vědět.

Začínal jsi s djingem v roce 2015, v té době jsi hrával spíše techno. Jakto, že jsi najednou přesedlal na funky house?
Jak se říká, techno je všechno. Techno je srdcovka a vždy si ho rád zahraju. A určitě i nějaký techno track vytvořím. Jinak já se ve stylu hledal docela dlouho. Zkoušel jsem tech house, deep house, ale stále mi to nedávalo tu pravou energii, co jsem hledal. Jednoho dne jsem dostal možnost si zahrát b2b se Spiriakosem v clubu Jílská 22 v Praze, a tam jsme spolu hráli funky house a disco house. Nikdy jsem při hraní u sebe nezažil tak velký feeling a tolikrát husí kůži z tracků, co jsme hráli. Takže tam jsem se našel a od té doby nechci hrát a produkovat nic jiného.

Letos slavíš krásných 5 let za pultem. Plánuješ nějakou oslavu?
Asi neplánuji. Jelikož se připravuji na půlroční služební cestu do zahraničí, tak není moc času něco naplánovat. Když nejsem v práci, tak jsem radši s rodinou nebo ve studiu.

Vystupoval jsi především v pražských a plzeňských klubech. Kde se ti zatím hrálo nejlépe?
Zatím se mi hrálo nejlépe v pražském klubu Ateliér. V Plzni jsem hrával často v Base baru, tam je velmi slušný zvuk, tam jsem hrával moc rád. Moc bych si přál zahrát v Roxy nebo Duplexu.

Mimo record, nebyl jsi náhodou s Patrikem na Christmasce v Pardubicích? Protože jestli jsi tam byl, tak jsme se potkali 🙂
Ano, byl jsem na Christmasce s Patrikem a s tebou jsem si povídal. Christmascu jsem si moc užil a ještě jsem dostal malý dárek, měl jsem možnost namíchat dva tracky na konci akce, bylo to úžasný na tak skvělém zvuku, paráda. 

Letos jsi absolvoval kurz Ableton. Jaké to bylo? 
Kurz jsem absolvoval v Praze ve škole Musartedo letos v únoru. Pro mě to bylo docela těžké, neměl jsem žádnou zkušenost s produkcí ani s Abletonem. Co jsme probírali na hodině, tak jsem kolikrát nevěděl, o čem je řeč. Ale díky kurzu jsem se naučil základy teorie hudby v Abletonu. A hlavně mi dal skvělého kamaráda Patrika Vítovce, který mi se vším hodně pomáhá, předává mi své zkušenosti a znalosti. Myslím si, že díky Patrikovi jsem šel s produkcí za tak krátkou dobu hodně nahoru. Samozřejmě je stále se co učit a zlepšovat. Školu Musartedo můžu jen doporučit, jsou tam skvělí instruktoři s profesionálním přístupem.

Nejenom, že jsi DJs a producent, ale také hlavně otec. Jak to celé zvládáš?
Myslím, že to zvládám a že jsem dobrým otcem a přítelem. Snažím se být co nejvíce s rodinou, ta je pro mě na prvním místě. Mám velmi tolerantní  přítelkyni, která mě v mém hudebním koníčku podporuje.

Momentálně žiješ v Plzni, takže
Za prvé: Máš rád Plzeň? (myšleno pivo)
Samozřejmě mám a rád si na plzničku zajdu, když je čas.

Za druhé: Co by jsi nám v Plzni doporučil, kam zajít za dobrou hudbou, popřípadě co nějaký hudební festival?
V Plzni žiju 4 roky a kde jsem hrál nebo kde jsem byl, tak funky house nebo disco house v Plzni chybí. Návštěvnost je menší, alespoň tam, kde jsem hrál já. Co jsem poznal, tak v Plzni zatím jede hodně hardstyle, techno, drum & bass a hlavně rock. Ale možná se pletu a nebyl jsem určitě všude. Co bych mohl doporučit k navštívení, tak Base bar, Bílej Medvěd, Watt , After club Mko a festival Summer City.

Co podnikáš, když zrovna neskládáš?
Když neskládám, tak se věnuji hlavně rodině, chodím do práce, sportuji
(běh, posilovna, kolo). Rád koukám na filmy a občas si zahraju na playstationu.

A na závěr nedá mi to se nezeptat, jak jsi došel ke své djské přezdívce?
Od 3 let jsem měl nevlastního otce, který byl Kubánské národnosti, a za ta léta jsem se i něco málo naučil španělsky. Když jsem přezdívku vymýšlel,  tak jsem si jméno a příjmení přeložil do španělštiny, a tak vznikla má djská přezdívka Jorge Herrero.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *