Miláček celé deep & progressive scény MARSH opět v Česku!

Již tento pátek, 21. října vystoupí v oblíbeném ostravském hudebním klubu Fabric legendární britský producent, rodák z Brightonu, nyní, čerstvě dva týdny žijící opět v Cincinnati v Ohiu, Tom Marshall, veřejnosti však známý spíše pod svým uměleckým jménem MARSH. Hned o týden později, tedy v sobotu 29. 10. 2022 se vrací, aby vystoupil v rámci eventu Anjunadeep European Tour 2022 se svými kolegy v pražském klubu Roxy.

V současné době jeden z nejžádanějších umělců a hudebních kouzelníků naskočil do rozjetého vlaku s názvem Anjunadeep, celosvětově nejúspěšnějšího deep & progressive house labelu, teprve před necelými čtyřmi lety a kompletně mu to změnilo celý život. Od té doby téměř neví, jaké to je mít volný víkend jen sám pro sebe. Cestuje z jednoho vystoupení na druhé, létá křížem krážem po celém světě a noci pak tráví sám v hotelovém pokoji, aby pak brzy ráno, v době, kdy jeho fanoušci mnohdy ještě tančí na večírku, na kterém jen před pár málo hodinami hrál, spěchal na letiště, aby nasedl do letadla a zamířil na druhý konec světa. Navzdory své únavě a vyčerpání však nikdy nezapomíná na své fanoušky. Nikdy je neopomene osobně pozdravit, prohodit s nimi pár slov, rozdávat úsměvy a ochotně se s nimi fotit – protože, jak sám říká, bez nich by dnes nebyl tam, kde je. A za to je jim všem neskonale vděčný.

Přesto, že je aktuálně jedním z nejtalentovanějších producentů a zástupců labelu Anjunadeep, zůstává stále nohama pevně na zemi a pokora a skromnost jsou jeho druhými jmény.
Jeho cesta na pomyslný vrchol jeho hvězdné kariéry ale nebyla tak úplně snadná. Trvalo dlouhé roky, než si ho doslova „někdo všimnul“. Léta snil o tom, dostat se do řad těch, kteří svoji hudbu vydávají pod značkou Anjunadeep. Šest dlouhých let posílal své nahrávky a dema zástupcům labelu doufajíc, že tentokrát už to vyjde, protože „tohle je přece to nejlepší, co dosud napsal…!“ …aby pak přišlo opět další zklamání.
Zlom nastal v roce 2018, kdy konečně, po přestěhování do Ohia, kde našel nejen svůj nový domov, ale také novou inspiraci pro svoji hudební tvorbu, upoutal pozornost zástupců labelu. Vydání tracku „Black Mountain“ celý ten kolotoč odstartovalo. Začala se hrnout pozvání a nabídky na vystoupení, ale i na kolaborace. Tom ale nezahálel a dál na sobě a na své hudbě usilovně pracoval a hledal to, čím velmi záhy okouzlil celý svět. Následovalo EP „Prospect“ ve spolupráci s podobným hudebním nadšencem, pozdějším přítelem Noxem Vahnem, další EP s názvem „Soul“ a krátce na to EP se dvěma tracky „1992 / Euphoria“ a jméno Marsh začalo rezonovat napříč deep & progressive scénou po celém světě.
Do své produkce Tom promítá své nitro, svou duši, pocity a emoce, a to jak ty pozitivní, tak i negativní. Album „Lailonie“ je hluboce introspektivní, je odrazem jeho života, je poctou jeho ženě, ale zároveň se v něm promítá bolest ze ztráty blízké osoby. Má na svědomí nespočet singlů a EP a jeho „sound“ se stále posouvá kupředu, dál a dál, ale přesto je v něm napříč celou jeho tvorbou pořád něco specifického, něco, co se slovy nedá popsat. Jak jednou v jedné diskusi uvedl jeden jeho fanoušek: „…everything he touches turns into gold under his hands…
Jeho produkce je zkrátka jako z jiného světa. Z jiné planety, jak zní název i jednoho jeho tracku. Je jako ze sna a pro mnoho lidí a fanoušků po celém světě je jeho hudba jednoduše „healer for their souls„.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *