Good raver: Hudbou k pomoci

GOOD RAVER je název pro benefiční projekt, který se pořádá na podporu potřebným. První tato akce proběhla v roce 2014 a tím se odstartovala myšlenka pomáhat hudbou – zejména stylem D’N’B a TEKNO. Díky lidem, kteří se nezištně podílí na tomto projektu, se ho daří držet při životě. Myšlenka je jednoduchá: pořádat akci každoročně a tím pomáhat tam, kde je třeba.

Těšte se na další kapitolu Good Raver, která se odehraje 20. 1. 2024 v Party House Tennessee v Humpolci. Mezitím se můžete naladit na akci naším rozhovorem s jedním z organizátorů a zakladatelů akce Tomášem z Dragon Sound System.

Kouzelná: Ahoj Tomáši, předem Ti chci moc poděkovat, že sis našel čas na náš rozhovor. Můžeš nám, prosím, na začátek říci, jak vznikla myšlenka projektu Good Raver a co bylo jeho původním cílem?

Tomáš: Myšlenka projektu Good Raver (předtím s názvem Good Angel) vnikla inspirací jednoho mně blízkého člověka, který mě informoval o tom, že začal finančně podporovat organizaci Dobrý Anděl. V tu chvíli mi došlo, že by každý člověk měl nějakým způsobem zlepšovat svět, samozřejmě podle svých možností. My máme zvuk, my pořádáme akce, tak jak jinak to dělat, než touto cestou.

Jakým způsobem hudba, konkrétně styl D’N’B a TEKNO, hraje roli v tomto projektu?

D’N’B a tekno v tomto projektu hrají vlastně obrovskou roli. My sami se zaměřujeme na tyto žánry a kulturu. Pořádáme různé akce po ČR, kde hrajeme převážně tekno.

Jak lidé přispívají k úspěchu projektu Good Raver a jakým způsobem mohou pomoci?

Každý rok se na určité akci podílí hned několik lidí, nezištně přispívají k úspěchu akce a tím pomáhají tam, kde je třeba. Lidé samotní, když dorazí a zaplatí vstup, přispívají stejně jako my. Když pak vidíme plný klub, tak je to vlastně pro nás i takový motor, že to má smysl.

Můžeš nám říct víc o dosaženém finančním úspěchu projektu do dnešního dne? (202 321,- Kč)

Veškeré finance, které jsme doposud zaslali potřebným, vznikly převážně ze vstupného. Jsou ale i případy, kdy klub, ve kterém akci pořádáme, sám přispěje z vlastního zisku. Tím se částka navýší a my ji celou zašleme na určitou organizaci, která peníze určitě správně využije.

Jaké konkrétní potřeby nebo organizace projekt Good Raver podporuje?

Několik let projekt podporoval organizaci Dobrý anděl, po pár letech jsme se rozhodli pro změnu. Změnili jsme název a vlastně celý koncept projektu. Začali jsme každý rok podporovat jinou organizaci, někoho jiného.

Jaké jsou plány a očekávání pro nadcházející událost Good Raver, která se koná 20. 1. 2024 v Party House Tennessee – Humpolec?

Plány na nadcházející lednovou událost v Humpolci jsou v plném proudu. Už teď na ní pracujeme. Oslovujeme lidi, ve které věříme, že přispějí k tomu, aby tento ročník byl milníkem a přesáhl tak čtvrt miliónu korun.

Jakým způsobem se lidé mohou zapojit do projektu Good Raver a jakým způsobem mohou pomoci i nadále?

Každá ruka se určitě hodí, stačí nás kontaktovat prostřednictvím Facebookové stránky nebo na Instagramu. Budeme rádi za každou pomoc, podle možností a potřeby. Co je důležité je to, aby lidé dorazili a podpořili náš projekt.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *