Úspěšný rok pro Avenue One

Tento česko-kanadský hudební projekt, který tvoří duo producentů Petr Leško a Matt Cerf, ke konci loňského roku vydal debutové album Outside My Door. Pánové se tím ale rozhodně nenechali ukolébat, naopak jim to pomohlo se nastartovat a pokračovat dál v letošním roce za dalšími úspěchy v produkci i hraní na světových eventech. S koncem roku si tedy pojďme udělat takovou menší Avenue One rekapitulaci.

Na již zmíněné debutové album daly v první polovině roku 2023 vzpomenout povedené remixy, které vyšly stejně jako album na labelu Release Deep. Prvním byl více trancověji laděný remix krásného a úspěšného singlu Rupture, o který se postaral jejich známý portugalský kolega Pete K, který ho i osobně představil jako headliner na akci Momentum v ostravském Fabricu.

Breakový originál písně Vega si pak vzal do parády nový italský objev na scéně L.GU., který ho pěkně narovnal do melodic techna a ony breaky vkusně připomněl jen v breakdownu jeho remixu.

Avenue One a především Matt obnovili spolupráci s trancařům dobře známou zpěvačkou Jaren. I když už spolu s Mattem nejsou v osobním životě partnery, ve studiu si naštěstí stále rozumí a v dubnu prostřednictvím Markuse Schulze a jeho slavného labelu Coldharbour vyslali na scénu pecku opravdu těžkého kalibru s názvem Sweet Dreams. Ano, jedná se v podstatě o remake legendárního hitu kapely Eurythmics. Ten notorický známý vokál Annie Lennox do současnosti perfektně přezpívala právě Jaren, Petr s Mattem tomu přidali nadupaný progressive trance sound a nový taneční bourák, jež začal hned rotovat v playlistech DJs po celém světě v čele s Markusem, byl na světě.

V květnu přišel další úspěch se singlem Meltdown, který vydal nejprve legendární Solarstone na jeho sublabelu Pure Progressive a pak vyšel něco později také na prestižním labelu Black Hole. Mimochodem tuto skladbu, které díky použitému exotickému samplu dal Petr pracovní název „Jebe Jebe song„, si oblíbil a ještě před jejím vydáním zahrál v brněnském ENTER klubu „anjuňák“ Marsh a Petra tím na parketu mezi lidmi úplně dostal.

Poté následovalo nové letní EP u labelu Pattern, což je sublabel z rodiny FSOE patřící trancové dvojce Aly & Fila. Toto EP obsahovalo progressive housové tracky Coming Home a Signal.

Následoval singl Glass House opět na Pure Progressive a Black Hole. Je to také úvodní track z druhého disku oblíbené míchané kompilace Pure Progressive Vol. 3, kterou namixoval Slam Duck.

Další skladba od Avenue One s názvem Uprising se objevila i na mixované kompilaci Colorscapes Vol. 5 na druhém disku, který pro label Colorize namíchal v současnosti dobře rozjetý Estiva.

Ke konci roku pak přichází další velký úspěch a zářez na věhlasném labelu Anjunabeats s parádním kouskem Sky Falls, který skotsko-italská dvojice Alex Sonata & TheRio použila ve světoznámé kompilaci Anjunabeats Worldwide Vol. 11, čímž Avenue One jen potvrdili, že právem patří mezi širší mezinárodní špičku na progressive house a trance scéně.

Doslova ještě žhavou novinkou je remix, který vyšel před dvěma dny a udělali ho pro kanadského producenta Tep No, jehož příjemný downtempo/deep housový počin The Last Ones Standing vyšvihli do klubovějšího progressive house soundu. Tento jejich remix bude mít dokonce dvě verze, teď je venku Avenue One Day Mix a za pár dní vyjde ještě i Avenue One Night Mix.

Že by mohl být příští rok taky úspěšný naznačuje to, co mají Matt s Petrem v plánu hned zkraje roku 2024, jelikož již teď jasné, že vydají nový remix u Armina van Buurena na jeho slavném vydavatelství Armada Music. Dále pak na labelu Colorize vyjde celé EP, které bude obsahovat hned tři skladby včetně již zmíněné Uprising.

Krom produkce se Petr s Mattem činili i na klubových a festivalových pódiích. Momentum jsem již zmínil, dále Czech DJ Gathering, kde byl Petr i hostem hudebních debat a rozhodně si užili i letošní Beats For Love. V Kanadě na La Shop a Above & Beyond, Ilesoniq After Party v Montrealu nebo v USA na Riverboat Roadshow v Austinu, Anjunabeats Group Therapy Weekender Warm Up Party v Seattlu a také v nádherném přírodním areálu The Gorge na vyhlášeném Anjunabeats, Group Therapy Weekender.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *