1flsoap / HRTL / François Svalis v ArtBaru

12. dubna 2024 se brněnský multižánrový klub ARTBAR chystá hostit nezapomenutelnou noc plnou živé elektronické hudby. Tři jedinečné brněnské projekty se zde potkají a slibují magický hudební zážitek.

1flfsoap je duo tvořené urbanizovaným šohajem a brněnským Pražákem. Živé bicí, nezaměnitelná kytara a velký podíl improvizace dává dohromady taneční sety, které nemají předem jasný konec. Všechna hudba vzniká teď a tady. Loni odehráli důležité vystoupení v Londýně a na Springbreak festivalu v Poznani. Dravost, melancholie, loopy a syrový sound ukazuje temnou stranu živé elektroniky. Duo, které chce vyhnat z měst zápach electroswingu.

Leoš Hort alias HRTL je špičkový performer na modulární syntezátor a zakladatel brněnského kazetového vydavatelství Bükko Tapes, které vydává hudbu východoevropských bedroom producentů. Zároveň je stájovým jezdcem Bastl Instruments. Hudba HRTL si prošla cestou od klasických nástrojů k modulárnímu syntezátoru, kde se z post-witch-housu vyvinula směrem k repetitivním rytmům s bohatými melodickými i zvukovými prvky, proměnlivou atmosférou a hravými strukturami. Ať už ušpiněný house s osmdesátkovým feelem, fluorescentní techno nebo temné bublavé beaty, HRTL nikdy nehraje dvakrát to samé. Stejně jako jeho živá vystoupení jsou totiž i jeho nahrávky improvizované a 100% hardware.

HRTL

V roce 2014 absolvoval turné v Turecku s Tomem Holičem a vydal debutovou kazetu Hydroxid, na kterou o rok později navázal s albem Dataloss. Za tu také v roce 2015 slavnostně převzal cenu Anděl v kategorii elektronická hudba. Protože HRTL klade důraz především na živé performance, začal se vedle studiových nahrávek orientovat také na livestreaming.

HRTL zhusta koncertuje jak u nás, tak v zahraničí. Vystoupil na největším klubovém festivalu na světě Amsterdam Dance Event, na klenotu multimediáních festivalů Ars Electronica, nebo na DAVE festivalu v Drážďanech. Dále vystupoval po evropských městech jako Londýn, Berlín, Vídeň nebo Bukurešť. U nás zazářil i na významných festivalech Pohoda a Colours of Ostrava. Pravidelně láká zájem médií, od rádiových stanic a blogů až po tištěné rozhovory ve Fullmoon nebo Respekt. V lokální scéně se také aktivně angažuje pravidelnými workshopy, kde učí o modulární syntéze a jak se používají syntezátory v hudbě.

François Svalis je český producent, který vzbudil zájem přesahující české hranice díky své melancholické elektronice publikované na Soundcloudu.

Spolu s generací podobně smýšlejících umělců v Evropě se snaží posunout hranice elektronické hudby směrem k live performaci stojící na rychlosti a obratnosti vlastní flow, než na předpřipravených smyčkách z počítače.

Jeho hudba surfuje na melodiích s opakujícím se tónem, od chaosu k harmonii, upravuje si aranže vlastních skladeb podle nálady a místa.

Na live scéně se objevil po pobytu v Číně a během posledních několika let absolvoval desítky koncertů po České republice, ale i v Německu, Švýcarsku, Polsku nebo Anglii.

François Svalis vydal tracky pod labely jako jsou berlínské Amselcom, Keller, Circle of Us nebo torontský Dream club, švédský Thathard Records, či japonský Mango Alley.

Jeho song Poetry otevíral festival Burning Man v roce 2018 v setu Eliase Dorého a on osobně měl tu čest zahrát si po boku umělců jako John Hopkins, HVOB, Vök, Goldfrapp, Max Cooper a dalších.

Přijďte si poslechnout, zatancovat a užít večer plný hudby, zábavy a skvělé energie.

Vstupenky v předprodeji na goout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *